Witte en het wilde paard

Witte en het wilde paard – Bouke Oldenhof & Coen Hamelink

Witte heeft spierwit haar. Als de zon op zijn haren schijnt doet het pijn aan je ogen. ‘s Zomers logeert Witte bij zijn opa die aan de rivier woont, omringd door moerassen. Er leven flamingo’s en wilde paarden in de ongerepte natuur. Op een dag sluit Witte vriendschap met een wild paard dat net zulke witte haren heeft als hij. Maar dan komen de paardentemmers die het dier willen vangen.

De flamingo is de enige die alles heeft gezien. Hoe Witte vrienden werd met het paard. Hoe ze moesten vluchten door de ruige natuur. Zal het hem lukken om het wilde paard uit de handen van de paardentemmers te houden?

Cover 422 x 640     Witte-achterflap

Bouke Oldenhof is toneelschrijver en theaterproducent. Voor Theater Gnaffel uit Zwolle schreef hij de tekst van de succesvolle en fantasierijke theatervoorstelling Witte en het wilde paard. Bij Azul Kids herschreef hij de tekst tot een spannend en ontroerend jeugdboek. De omslag en illustraties zijn van illustrator en grafisch vormgever Coen Hamelink. ISBN 978-90-822834-3-3.

Wil je Witte en het wilde paard bestellen? Klik hieronder op de button en je komt in onze webshop. Op werkdagen voor 23 uur besteld, morgen in huis.

bestel

Recensies

Biblion, augustus 2016:
“Op een eiland midden in het midden van een meer wonen de flamingo’s. Een nieuwsgierige flamingo (ik-figuur) ziet op een dag een mens met spierwit haar. Hij noemt hem Witte en wil dolgraag vrienden met hem worden. Maar Witte wordt vrienden met een wild paard, dat ook oogverblindend wit is. De jaloerse flamingo is de verteller van het verhaal. Hij vergelijkt mensen met dieren en denkt na over hoe hij zich voelt. De verlangens van de flamingo zijn van een zachte aard, die de symphatie van de lezer opwekken. De korte, eenvoudige zinnen ondersteunen de vlotte manier waarop de gedachten van de flamingo elkaar opvolgen. Bovendien dragen ze bij aan de spanning die stijgt wanneer er gevaar dreigt voor de drie personages. In het boek zijn ook enkele grote zwart-wittekeningen te vinden over de belangrijkste gebeurtenissen in het verhaal. Ze geven een mysterieuze wereld weer. De eenvoudige plattegronden op de schutbladen creëren een totaal andere sfeer. Daar zie je stenen huisjes die niet lijken te passen bij het wonderlijke verhaal over wilde dieren. Het verhaal is een bewerking van de gelijknamige en door dezelfde auteur geschreven theatervoorstelling uit 2012. Vanaf  ca. 9 jaar.”

Hebban.nl, augustus 2016:
“Witte en het wilde paard is een hartverwarmend jeugdboek over een bijzondere vriendschap; een hechte band tussen mens en dier. Een spannend avontuur voor jongens en meisjes.
(…) Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van een nieuwsgierige flamingo, met zijn helicopterview overziet hij alles en iedereen. Het is vooral grappig om te lezen hoe de flamingo tegen de mens in het algemeen aankijkt en hoe hij heel creatief benamingen bedekt voor alles wat hij ziet. Zoals bijvoorbeeld de billen van de mens die hij beschrijft als de vetkussentjes waar mensen met regelmaat op gaan zitten.

(…) Je kunt enkele illustraties in het boek vinden van Coen Hamelink, deze zijn een welkome afwisseling, vooral de plattegrond van de omgeving is een leuke aanvulling.”

Lees hier de hele recensie.

Kinderboekenblog.nl, juni 2016:
“Witte en het wilde paard is een spannend verhaal dat de lezer boeit van het begin tot het eind. Ook leer je meer over het leven van een flamingo en bekijk je de wereld vanuit zijn perspectief. Deze ‘rare vogel’ sluit je dan ook meteen in je hart!
Het unieke verhaal zal kinderen zeker aanspreken; een bijzonder dier als de flamingo komt niet vaak voor in verhalen en zal de verbeeldingswereld van kinderen verrijken. De plattegrond in het boek draagt ook bij aan de speurtocht, evenals de mooie illustraties van Coen Hamelink.”

Lees hier de hele recensie.