Mark Haayema

Hoi,
Mijn naam is Mark. Het eerste boek dat ik heb geschreven voor Azul Kids is De vriendelijke draak. Een spannend, grappig boek over Teun en een heel bijzondere inwoner uit het dorpje Zozaai.
Om verhalen te verzinnen ga ik vaak naar het bos, het park, het strand of zit ik op een bankje in de dierentuin. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een computer. Toch vind ik het nog steeds het fijnst om met pen en papier een verhaal te schrijven. Naast het schrijven speel ik ook in theatervoorstellingen, televisieprogramma’s (Sesamstraat, Klokhuis, Koekeloere) en spreek ik stemmetjes in voor tekenfilms. 

Reizen vind ik het allerleukst om te doen. Andere landen bezoeken om te kijken hoe daar de mensen leven. Wat ze eten, wat ze doen en om te kijken hoe zij daar feest vieren.
Ik ben van plan om nog heel veel boeken voor jullie te schrijven en wie weet kom ik je ergens tegen in het bos, het park, het strand, de dierentuin of misschien wel in een ander land!

Schrijfgroetjes,
Mark

Mark Haayema

Mark Haayema (1985) (theatermaker, zanger, acteur en schrijver) schreef voor Azul Kids de succesvolle kinderboeken De vriendelijke draak (2013) en Oma, mag ik mijn pop terug? (2015).

Mark is geregeld te zien in het jeugdtheater. Voor Theater Gnaffel uit Zwolle schreef hij de tekst voor de voorstelling ‘De vriendelijke draak’. Hij herschreef deze in 2013 tot een spannend kinderboek, kleurrijk en humorvol geïllustreerd door kunstschilder/illustrator Marius van Dokkum. In 2015 schreef Haayema het boek ‘Oma, mag ik mijn pop terug? en werkte hij opnieuw samen met Van Dokkum. Zij ontvingen in 2018 een oorkonde voor het boek van de St. Alzheimer Nederland. Theater Gnaffel bewerkte het boek tot een ontroerende voorstelling die onder veel belangstelling in de Nederlandse theaters werd ontvangen.

Mark speelde ook in musicals als Alfred J. Kwak, Ja Zuster Nee Zuster, Woezel en Pip  en Warhorse. Voor 2020 staat de voorstelling Robin Hood op het programma bij Theater Gnaffel; Mark maakt deze samen met Herman van Veen.

Meer weten over Mark Haayema? Kijk dan op: www.markhaayema.nl