Mark Haayema

Hoi,
Mijn naam is Mark. Het eerste boek dat ik heb geschreven voor Azul Kids is De vriendelijke draak. Een spannend, grappig boek over Teun en een heel bijzondere inwoner uit het dorpje Zozaai.
Om verhalen te verzinnen ga ik vaak naar het bos, het park, het strand of zit ik op een bankje in de dierentuin. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een computer. Toch vind ik het nog steeds het fijnst om met pen en papier een verhaal te schrijven. Naast het schrijven speel ik ook in theatervoorstellingen, televisieprogramma’s (Sesamstraat, Klokhuis, Koekeloere) en spreek ik stemmetjes in voor tekenfilms.

Reizen vind ik het allerleukst om te doen. Andere landen bezoeken om te kijken hoe daar de mensen leven. Wat ze eten, wat ze doen en om te kijken hoe zij daar feest vieren.
Ik ben van plan om nog heel veel boeken voor jullie te schrijven en wie weet kom ik je ergens tegen in het bos, het park, het strand, de dierentuin of misschien wel in een ander land!

Schrijfgroetjes,
Mark

Mark Haayema

Mark Haayema (1985) is theatermaker, zanger, acteur en schrijver. Hij schreef eerder de succesvolle kinderboeken De vriendelijke draak (2013) en Oma, mag ik mijn pop terug? (2015). Mark is geregeld te zien in het jeugdtheater. Voor Theater Gnaffel uit Zwolle schreef hij de tekst voor De vriendelijke draak; in 2013 herschreef hij de tekst tot een boek, geïllustreerd door kunstschilder/illustrator Marius van Dokkum. In 2015 schreef Haayema het boek ‘Oma, mag ik mijn pop terug?  en werkte hij opnieuw samen met Van Dokkum. Dit boek is in 2015 door Theater Gnaffel bewerkt tot een voorstelling die vanaf september t/m december 2015 en  in het najaar van 2016 te zien is in de theaters. In februari 2016 verschijnt zijn nieuwe boek Kwijt (4+), met illustraties van Coen Hamelink.

Ook speelde Mark in musicals als Alfred J. Kwak, Ja Zuster Nee Zuster, Woezel en Pip  en Warhorse.  Mark is ambassadeur van de Stichting ‘De Upside van Down’.

Meer weten over Mark Haayema? Kijk dan op: www.markhaayema.nl