Marius van Dokkum

Hallo kids,
Mijn naam is Marius van Dokkum. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.
In 1957 ben ik geboren in Andijk, een dorp in Noord Holland.
Op de lagere school hield ik al heel veel van tekenen. Ik maakte tekeningen waar van alles en nog wat op te zien was. Maar thuis bedacht ik eigen stripfiguurtjes. Ze beleefden allerlei grappige avonturen.

Later ben ik naar de kunstacademie gegaan in Kampen, dat is een heel leuke school waar je les krijgt in onder andere tekenen en schilderen. Daarna ben ik in Apeldoorn, op de Veluwe gaan wonen. Wat ik daar doe? Werken in een papierfabriek. Maar ook maak ik schilderijen. Veel schilderijen zijn best wel grappig en daar worden kaarten van gedrukt. Die kun je overal in Nederland kopen.

Ik maak ook illustraties voor kinderboeken. Dat doe ik dan in samenwerking met de schrijver. Dan teken ik leuke plaatjes bij zijn verhaal. Soms bedenk ik zelf een verhaal, zoals in het boek over de oude opa Jan en zijn dieren.

Groetjes,
Marius

image

Zelfportret Marius van Dokkum, 2015

Marius van Dokkum (1957) studeerde aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen, met als hoofdvak illustratie. Na de academie vestigde hij zich in Apeldoorn, waar hij werkzaam is als schilder, illustrator, tekenaar en ontwerper. Zijn schilderijen bestaan uit stillevens, portretten en vrije onderwerpen. In de laatste zit meestal veel humor verwerkt. Ook illustreert hij kinderboeken en heeft hij een aantal eigen prentenboeken gemaakt. Voor Azul Kids illustreerde hij De vriendelijke draak (2013) en Oma, mag ik mijn pop terug? van Mark Haayema.

Meer weten over Marius? Kijk dan op: www.mariusvandokkum.nl