Kwijt

Kwijt – Mark Haayema & Coen Hamelink

In een land waar de zandkorrels bibberen van de hitte, woont het olifantje Dex. Elke ochtend haalt zijn moeder een heerlijk ontbijtje voor hem. Als ze op een dag wel heel lang wegblijft, gaat Dex naar haar op zoek. Hij krijgt hulp van het slimme baviaantje Ko. Al gauw komen ze erachter dat Dex niet de enige is die iets kwijt is.

Flaptekst KwijtCover

Kwijt neemt de jonge lezer mee naar het verre, warme Afrika met haar eindeloze zandvlaktes en wonderlijke dieren. Maar soms doen de mensen de dieren verdriet of onrecht aan en zijn daar geen woorden voor. Mark Haayema geeft er wel woorden aan in zijn nieuwe kinderboek.

Van Mark Haayema verschenen eerder bij Azul Kids de succesvolle kinderboeken De vriendelijke draak (2013, tweede druk 2015) en Oma , mag ik mijn pop terug? (2015, tweede druk 2016), geïllustreerd door kunstschilder en illustrator Marius van Dokkum. Voor Kwijt werkt Mark Haayema samen met illustrator, grafisch ontwerper en animator Coen Hamelink. Kwijt is tot stand gekomen in samenwerking met het International Fund for Animal Welfare (IFAW).
ISBN: 978-90-822834-1-9.

Wil je Kwijt bestellen? Klik hieronder op de button en je komt in onze webshop. Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis.

bestel

Kijk hier naar het filmpje ‘Ondertussen bij de drukker’ – Kwijt.

Recensies

In de boekenkast, maart 2016:
“Kwijt is een kwalitatief zeer mooi uitgevoerd prentenboek. De pagina’s zijn van glanzend, duurzaam papier die stuk voor stuk rijk zijn geïllustreerd. De auteur Mark Haayema neemt je met zijn verhaal even mee op een avontuurlijke reis naar het mooie Afrika, een spannend verhaal met een onderliggende boodschap. De al voor beginnende lezers begrijpelijke teksten worden begeleid door de grappige herkenbare illustraties van Coen Hamelink. Kwijt maakt het mogelijk om klassikaal of in de thuissituatie op een luchtige manier de aandacht te vestigen op de illegale dierenhandel en stroperij. Zo leren jonge kinderen al vroeg dat dit soort praktijken niet juist zijn. Maar Kwijt is vooral een aangenaam voorleesboek over diverse Afrikaanse diersoorten, vriendschap en samenwerken. Bovendien heeft het een positief einde. Met Kwijt heeft Azul Kids wederom een prentenboek op de markt gebracht die de aanschaf meer dan waard is.”

Lees hier de recensie.

Peuter-kleuterboekenland, maart 2016:
(…) “Tijdens het voorlezen voel je bijna de warmte van de zandvlaktes en ervaar je het wijde landschap. De tekst is goed te begrijpen en af en toe bloemrijk van taal. Het verhaal is boeiend, spannend, ontroerend maar ook is er ruimte voor humor en natuurlijk wil je weten hoe het afloopt. (…) De illustraties zijn een plezier om naar te kijken, glanzend in warme Afrikaanse kleuren.”

Lees hier de hele recensie.